Akhir bulan mei anak k ena pergi honeymoon ke bali...k ena pula honeymoon ke Chiangmai...semua usik k ena kata mereka apalah anak yg kawin...bapak yg pergi bulan madu heheheh...ok kalau nak dikirakan siapa yg perlu berehat panjang rasanya k ena sebab persiapan kahwin anak k ena hanya k ena seorang yang kehulu n kehilir...:))
Ini farhan n aida dibali.... n....ni pulaaa heheheh siapa lagi kalau bukan k ena n hubby...
Happy sangat dapat naik gajah dgn hubby...tak pernahlah katakan...:))
Chiangmai not a bad place to go for holiday...mcm2 bole tengok disini k ena n hubby gi berakit, tengok perkampunggan long neck n pertunjukkan ular...besides that makan pun sedap di Thailand ni...
k ena n hubby naik rakit..
Masa di Chiangmai k ena asyik repeat makan tomyam, stim fish...hmmm mmg sedap sangat...heaven..
haaa ini resepi dari website thai...kalau k ena buat yg simple jer ni yg k ena ambil dari wesite depa...mestilah sedap giler kan....
1 ekor ikan
5 biji cili api di cincang halus
6 ulas bawang putih
2 tablespoons fish sauce
4 tablespoons jus limau nipis
1/2 cup stok ayam
Bersihkan ikan terlebih dahulu n lumurkan garam...pastu letak ikan diatas dulang atau pinggan yg tahan panas...
Panaskan air dalam periuk kukusan terlebih dahulu pastu letak ikan kedalam nya dan stim selama 10 ke 15min..
Dalam periuk berasingan campurkan semua bahan diatas n masak diatas dapur kaca rata...
Angkat n...jiruskan kuah yg dah prepare tadi ketas ikan n hias dengan daun ketumbar...makan ketika panas...hmmm nyum nyum...
No comments:
Post a Comment