Saturday, April 14, 2012

Fetucini My Style


500 g spaghetti/linguini/fettucine
3 ulas bawang putih
5 biji cili api
5 biji telur
1/2 cawan Parmesan cheese
1/2 cawan double cream
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil garam
1 sudu besar parsley flakes
Seafoods
Cendawan

Cara-cara

Masukkan telur, parmesan cheese, double cream, lada hitam dan garam ke dalam mangkuk. Pukul bahan-bahan ini sehingga sebati.
Rebus fetucini dalam periuk sehingga lembut dan toskan.
Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang putih dan cili api yg ditumbuk td masukkan seafood dan cendawan Goreng sehingga masak.
Masukkan fetucini yang masih panas ke dalam kuali.
Alihkan kuali daripada api. 

Masukkan bahan-bahan yang telah dipukul tadi ke dalam kuali kacau pastu masukkan parsley flakes dan kacau lagi..

No comments:

Post a Comment