Sunday, May 9, 2010

Trip to Bandung


 Day 1
K ena n kawan2 frm TMGS..Azizah, Talha n Liena.....plan a trip ke Bandung frm 27th April to 1st May...anak k ena alynn pun ikut sama...seronok sangat bila takda yg larang nk buat apa2 ni...
Mula2 kami terbang berempat...liena terbang melalui Jakarta...k ena n the rest pula terus ke Bandung...bila sampai tak ada driver yg dtg menjemput...maka tunggulah kami diatas tangga...alhamdulillah we still ketawa2 n said to each other yg majikan kita lupa nak jemput...maka berderailah ketawa kami hehehhe

Tgk mcm maid2 frm malaysia tak...masa supirnya call sbb lambat k ena pun apalagi...suaranya adalah stern sikit dgn supirni...siap tanya ngapa kamu tak tunggu saja di bandara...cehhh...dia pun ckp appologize ibu maaf mis comunication...alamak pandailah pulak supirni speaking...bila naik kereta k ena tanya lg apa nama kamu, berapa lama kerja, pernah ke malaysia ke tidak...huhuhu rupa2nya supir ni yg bernama Rangga adalah anak tuan punya hotel n GM disitu opppsssss punyalah malu hehehhe...moral of the story tgklah n selidiklah dulu....








 Inilah hotel Cihampelas 2 yg kami nginap...bilik 102 menyimpan seribu kenangan...hehehhe mcm2 bunyi ada dalam bilik ni bila malam hari...
  
Masa dibandung.. tenaganya punyalah banyak sekali bayangkan lepas sampai... tunggu liena frm Jakarta yg lambat tiba then lepas solat terus kami keluar untuk g dinner...lepas tu g ke Factory Outlet sekitar Jalan Cihampelas...belum beli apa2 cuma ambil mood dulu hehehe


Day 2

Biarpun berada di bandung k ena n kawan2 sentiasa teringatkan FB hehehe so every morning during breakfast mulalah upload gambar n perbaharui status....ini untuk bagi tasya, k maz, k kay n semua tmgs tau betapa kami happy disini....:-)

















Inilah breakfast every morning frm 2 pilihan yg ada...satu lagi roti bakar dgn coklat spread...pastu diberi pula teh o manis giler....
gula tak cukup di malaysia tapi disini gulanya tumpah....tak pulak dia org ni dpt kencing manis...tapi tak taulah sbb tak tanya n selidik...hehehe


















Selepas breakfast apalagi Explorace bandung bermula...setelah naik kereta supirnya Pak Hendra nak pam angin kereta...ingatkan di station minyak rupanya di bawah pokok...pam angin pun kena bayar...nasib baik buang angin tak kena bayar hehehe

Mula2 sekali tentulah Pasar Baru...disinilah berbagai jubah, kebaya, blouse yg kita org dapat  semuanya murah...maklumlah wang kita besar...bershopping disini hingga zohor...sebelum pulang untuk solat kita org singgah makan nasi padang tapi by the time kita org sampai makanan dah berkurangan...tapi oklah sbb lapar sgt maka berlima makan lah dengan semangatnya...

Selepas solat kami keluar lagi untuk pergi ke rumah mode, donnatello, mode plus n banyak lagi...pastu kami g FO yg menjual baju2 lelaki...lepas itu terus pulang untuk solat magrib/isyak...
malam itu merasalah naik angkotan ke chihampelas untuk makan malam....


Punyalah banyak shopping n makan semasa di Bandung...most of the shopping we did in Pasar Baru...FO hanya cari baju hubby n anak2 lelaki..Malam dinner di Basso Malang di Chiwalk...kemudian bershopping di supermarket dimana liena beli byk toilettaries frm here...mmg murah sgt segala shampoo...

Day 3
Kami berlima merasa jugalah naik keretapi dari Bandung ke Jakarta...subuh subuh sapei kata si Talha hehehe kami ke Stasiun Keretapi....alhamdulillah biarpun ada hickup here n there tapi overall mmg best...shopping di Tanah Abang mmg best..makan nasi padang Simpang Raya mmg sedap biarpun harganya agak mahal tapi bila convert still murah...oklah tu...pulang dari Jakarta jam 5 ptg n sampai Bandung jam 8 malam...












 
 Malam itu sekali lagi kami berlima makan Di Platinum at Chiwalk ...sebelum pulang dgn berjalan kaki...

Day 4

The next day after breakfast g sight seeing sekejap...we went to Tangkuban Perahu n Sari Ater then makan di Kampung Daun Resort...sedap nyaman suasananya..

 
 
 



Balik dari sight seeing...zizah dah tak sihat...demam...risau gak semua orang....hantar jer zizah ke hotel setelah siap bersolat kami pun meneruskan perjalanan ke Pasar Baru lagi...this time k ena did most of the shopping...considered last minute shopping...we spent lama gak kat sini...
Waktu ni Bandung dah ramai dengan tourist sbb hari libur....
Malam tu we continue shopping di Chihampelas...banyak jugalah barang yg dibawa balik ish ish ish..
Bila balik hotel beg yang asalnya 2 dah beranak jadi 6...pucat jugalah hehehe mcm mana nak bawa balik ni...risau gak heheh tulah masa shopping tak hinggat....hehehhe
We had our last meal in Bandung di Chiwalk..


 
 
Day 5

Time to go home where all the best things happen to k ena in life....there's no other place like home...as Alynn cakap proud to be Malaysian....well said kakak...ibu pun rasa macam tu jugak...alhamdulillah..

 

Untuk zizah, talha n liena tqvm for being very sporting...we had a great time together...hope we can repeat it again at other destination...buat anak ibu...tq for being a friend n always there for ibu...luv u sooo much n luv you gals too.....TMGS BOLEH!

1 comment:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete