Kalau bulan puasa k ena rajinlah buat ni...tapi ni disebabkan just tinggal berdua dengan zharif sbb hubby g Sabah, Alynn ddk luar, Farhan juga g Sabah, Fahim pula ada kelas Dim Sum so k ena n zharif g makan kat gerai saja...tak berbaloi masak untu berdua...
Tomyam ni bole makan dengan mee or mee hoon...
100gm udang
100 gm sotong
100 gm ayam
1 biji bawang besar
1 ulas bawang putih
8 biji cili api (ketuk jer)
2 batang serai ketuk
limau purut
2 biji limau nipis (ambil jusnya)
2 sudu besar pes tomyam
cauliflower
tomato
daun ketumbar
caranya
tumis bawang putih dgn sedikit minyak
masukkan air pastu tu biar air mendidih terjunkan lah ayam, udang n sotong
masukkan pes tomyam atau kiub tomyam, ketuk serai n limau purut last sekali masukkan perahan limau n garam..
masukkan tomato n bawang besar yg dipotong 4....
dah siap.....
No comments:
Post a Comment