12th December...birthday Fahim...dah 20 tahun anak ibu...dh besar panjang...ibu doakan Fahim berjaya sebagai seorang Chef...semoga Fahim berjaya didunia n akhirat...ibu harap Fahim jadi anak yg baik yg sentiasa membahagiakan ibu n ayah....
Masa birthday Fahim k ena n family berada di Singapore....sebelum itu k ena n family g holiday di Sabah...since Farhan masih lagi berada di Sabah n Farhan tak join us ke Singapore so we dicided buat suprise birthday party utk Fahim...
Fahim agak terkejut bila Zulaiha n anaknya Farah n Jeehan dtg utk meraikan birthday bersama2...
That afternoon we had a great time bila semua pergi menunggang kuda di Tuaran...sebelum ke Tuaran we had a wonderful meal kat seafood restaurant di salut....
so back to the recipe kali ini....
3 ekor Ketam
3 sudu besar cili kisar
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
sos cili
sos tomato
oyster sos
1 sudu lada hitam (ditumbur kasar)
sedikit air
3 sudu besar cili kisar
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
sos cili
sos tomato
oyster sos
1 sudu lada hitam (ditumbur kasar)
sedikit air
Kalau k ena cara masak dia k ena tumis bawang putih hingga wangi, masukkan chili paste/cili boh dan kacau sebentar....masukan tiga jenis sos tu n lada hitam dan tambah sedikit air....then masukan ketam dan kacau rata dan tutup kuali biar ketam masak....ikutlah nak pekat ke tidak...ikut selera, kalau suka cair tambah sedikit air.....hehehe dh bole hidang...
No comments:
Post a Comment